23 Ocak 2012

Bayat ekmek operasyonu...Yumurtalı,sütlü ekmek kızartması

Kramer Kramer' e Karşı :)

Herhalde çoğunuz severek yiyorsunuzdur yumurtalı ekmeği. Tarif edilecek bir tarafı yok sadece hoş bir anı olarak eklemek istedim. Yine de öğrenci arkadaşlar, bekar kardeşler yararlanabilir değil mi :)

Ne zaman yumurtalı ekmek yemek istesem ''Kramer vs. Kramer'' filmindeki, Ted Kramer'in ( Dustin Hoffman) oğlu için yumurtalı ekmek yapmaya çalıştığı sahne gelir aklıma :) Annemle izlemiştim bu filmi küçücük bir kızken. İzlemediyseniz tavsiye edilir.

Bayat ekmeklerin başarıyla değerlendirildiği bu yöntem labne, beyaz peynir, zeytin, reçel ve daha birçok kahvaltılıkla muhteşem gider. Afiyet olsun ;)

Kramer vs. Kramer :)

French toast or eggy bread is a dish of bread soaked in eggs and then fried. It is my favourite meal for breakfast.

All the time I remember ''Kramer vs. Kramer'' movie when I eat eggy bread. The scene was great fun that Ted Kramer tried to make french toast for his son Billy.



4 yorum:

  1. slm....
    filmi izledim ama sahneyi hatırlayamadım....
    tekrar izlemem gerek sanırım....
    ellerine sağlık ne çok severim kızartılan herşeyi.....

    YanıtlaSil
  2. Yorumun için teşekkür ederim Bal Anne :)

    sadece o sahnenin linki:

    http://movieclips.com/pofwP-kramer-vs-kramer-movie-making-french-toast/

    YanıtlaSil
  3. Tip 1 diyabetli olarak bu ekmeklerden yediniz mi sahiden?

    YanıtlaSil
  4. Evet yedim :) Bir diyabetli olarak herşeyden yerim. Sadece orana dikkat ederim bir de zamanlama yaparım. Yani yaptığım bu yumurtalı ekmekten 2 dilim yedim belkide bi 3 ay sonra tekrar 2 dilim yiyeceğim. Bir de şunu belirteyim, karbonhidrat diyeti yapıyorum,hesabını bildikten sonra herşeyden yiyebilirsiniz. Detaylı açıklama isterseniz seve seve anlatabilirim.

    YanıtlaSil