16 Kasım 2010

KEPEKLİ UN VE BÖREK

Kepek Unlu Peynirli El Açması Börek...Yada Poğaça.

Evet bende kararveremedim ama tad konusunda herhangi bir şüphem olmadan tavsiye ederim :) Kepek unu kullanmaktan çekinmeyin çünkü kepek unu yapılan poğaça ve böreği ağızda dağılır bir kıvama sokuyor hemde fazladan yağ kullanmadan. Bendeniz de bir diyabetli olarak sağlıklı yaşam amacıyla kullanmaya başladığım kepek unun da lezzeti buldum diyebilirim. Kesinlikle tavsiye edilir. Buarada herkese ama herkese mutlu ,huzurlu, sağlık dolu bayramlar.

















Malzemeler:

3- 3,5 su bardağı kepek unu
1 su bardağı beyaz un
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 yumurta ( hepsi içine kırılacak)
3 çay kaşığı tuz
1 su bardağı yoğurt

İçi için:

ben peynir koydum. içine biraz baharat acı ekledim.biraz da dereotu.bu tarif patatesli daha da güzel oluyor ama biz bu sefer peynirli yapıcaz :)

unu bir kaba koyup üzerine tuzunu ve kabartma tozunu serpin, un, kabartma tozu ve tuzu biraz karıştırıp ortasını havuz şeklinde açın. Yağını, yoğurdunu, yumurtasını koyup karıştırın. Hamur kendini tutana kadar yoğurun ve temiz bir yer de biraz un serperek elinizle genişçe açın. Kalınlığı 1 cm kadar olsa yeter. Sonra içini doldurup bir sağdan bir de soldan üst üste kapak şeklinde kapayın. 180 derecelik fırında 20- 25 dakika hafif şişip, üzeri kızarıncaya kadar yani, pişirin. Sonrası, afiyet olsun :)

1 yorum:

  1. dolapta bekleyen bir paket kepekli unla ne yapılacağı bulundu :)

    YanıtlaSil