22 Nisan 2010

DİYABETİK TARİFLER


ÇİLEK KOMPOSTOSU Çileklerimiz kızarmadılar henüz ama dolu dolu oldu her yanı. Çilek, böğürtlen, ahududu tarzı meyveler böyle bir sarmaşık özelliğine sahip, bir anda olduğu yeri sarıp çoğalıyor. İnsanın balkonunda bu çilekleri görmesi de ayrı bir zevk oluyor. Şu anda buradalar ama yazın ait oldukları yere yani bahçelerine kavuşacaklar. Kompostomuzu bu çileklerle yapamadık, inşallah yakın bir zamanda faydalanacağız. Bu kompostoyu, tüm Tip I Diyabetli arkadaşlarıma hediye ediyorum:) Gazlı içecekler de bir yere kadar, bu tür alternatifleri tavsiye ederim.






















Malzemeler: Yarım kilo çilek
1 litre su
4 adet tablet tatlandırıcı

Çileklerimizi temizleyip yıkıyoruz. Kaynattığımız 1 litre suyun içine atıyoruz. Yaklaşık 20 dakika kaynatıyoruz ve altını kapatıyoruz. Ilınmaya yakın içine tatlandırıcısını katıp karıştırıyoruz. Komposto soğuyunca tatlandırıcının erimesi zor olacaktır. Çok sıcakken atarsanız da, tatlandırıcı acır, kötü bir tad olur. Hemen hemen artık her evde olan, çayımızda, kahvemiz de kullandığımız şu minik tatlandırıcılar var ya, işte onlarla yapılabilecek bir tarif. Çok da güzel oluyor. Ben 1 litreye 4 adedi uygun gördüm ve hoşuma gitti ama siz tatlandırıcıyı biraz daha az ya da biraz fazla kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. balkonda da yetişiyormu, hemen denemem lazım :))

    YanıtlaSil
  2. Burcu,çilekler muhteşem oldular,kızarmış hallerini de koyacağım bloğa. muhakkak dene tabi, harika kokuyorlar, misss ;)

    YanıtlaSil