10 Mart 2010

MİLFÖY PASTA

KREMALI MİNİK MİLFÖY PASTACIKLARI

Ben milföyle yapılan pastalara bayılıyorum. Çıtır çıtır lezzetli ve hafif pastalar oluyor. Yani hafif derken pandispanyaya oranla çok daha hafif. Ve yapımı çok daha kolay. Pratik tariflerden biri, tavsiye edilir...

































Malzemeler:  Milföy
Pudra şekeri - üzerine dökülecek

Krema için: Yarım kilo süt
                   5 yemek kaşığı un
                   2 yemek kaşığı nişasta - mısır, buğday farketmiyor
                   5-6 yemek kaşığı şeker

Öncelikle milföyleri istediğiniz şekilde kesip, fırın tepsisine diziyorsunuz. Kare, dikdörtgen vs. Üzerleri çok kızarmayacak şekilde pişiriyorsunuz. Önemli olan milföylerin kat kat kabarması. Onlar pişerken kremasını muhallebi kıvamına gelene dek ocakta kaynatın. Çok koyu değil ama oldukça kıvamlı olmalı. Krema bir kenarda iyice ılınsın, soğusun. Milföylerde azıcık ılınınca, kat kat kabaran milföyleri ortadan ikiye ayırın, zaten onlar ayrılır duruma geliyor. Kaşık yada krema poşeti ile kremasını içine doldurun ve kapağını kapatın. Üzerine bol pudra şekeri serpin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder