28 Mart 2010

LİMON PELTELİ PASTA

KALMIŞ KEKLERDEN PASTA ÇIKARMASI !

Tarifler arasında en çok ilgi çekenler '' kalanları değerlendirme'' tarifleridir sanırım. Hem daha kolay hem de israfı önleyen bu reçeteler mutfağınıza ve size iyi gelecektir. Bu pasta ise şimdiye kadar yaptıklarımın en pratiği, yediklerimin en lezzetlisiydi. Ve sahiden hesaplı. Artık evde kalan kurumuş kek, kurabiye, bisküvi meyve suyu ve kompostoları bu muhteşem tarifle taçlandırın. Artı olarak ekleyeceğiniz tek şey, 3yemek kaşığı nişasta ve biraz şeker.













Malzemeler:
1 su bardağı su
1 su bardağı portakal suyu
4 limonun suyu
Yarım su bardağı şeker
3 yemek kaşığı dolusu nişasta
Kurumuş kek ve bisküvi...

Su, portakal suyu ve limon suyunu şeker ve nişasta ile akışkan bir pelte kıvamını alıncaya dek (kaynayıncaya kadar yani) ocakta pişirin. Ateşten alıp ılınmasını bekleyin. Kek ve bisküvileri ufaltıp, derin bir borcama koyun. Ilınan pelteyi kekelerin üzerine dökün. Buzdolabına koyup soğumasını bekleyin ve ters çevirip yarım paket krem şanti ile sıvayıp, bir parça limon kabuğunu şeker ile ovup üzerini süsleyin. Harika bir pastanız oldu, çok hafif ve inanılmaz lezzetli. Afiyet olsun.

Not: Ben limon ve portakal kullandığım için pastanın ekşiliğinin dengelemek için krem şanti kullandım. Ama kalan komposto veya tatlı meyve sularını kullanırsanız, krem şantiye gerek kalmayabilir. Size kalmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder