21 Ocak 2010

SADE POĞAÇA

ANNE POÇASI !

Ne kadar çok poğaça tarifi ekliyorum bloga. Poğaça takıntım olduğunu önceden yazmışmıydım bilmiyorum ama sahiden benim için bir numaralı lezzettir. Bir de annemin tarifi ise işte ozaman süperdir.























Malzemeler:
3 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş yada oda sıcaklığında yumuşamış)
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı yoğurt
2 çay kaşığı tuz
3,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 yumurta ( akı içine sarısı üzerine)

İlk önce yoğurma kabına unu koyun ve ortasını havuz gibi açtıktan sonra tüm malzemeyi ekleyin. Malzemeler birbirini tutuncaya kadar hızlı hızlı karıştırın ve yumuşak bir hamur elde edin. Şekil verin ve önceden ısıttığınız fırında 200 derecede 15 dakika pişirin. Ağızda dağılan harika poğaçalar hazır. Hazırlamanız ve pişmesi toplamda yarım saatinizi aldı. Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. Merhaba Ayca'cim,

    Sitendeki lezzetleri deneyecegim insallah. Hepsi cok lezzetli ve de guzel gorunuyorlar, ellerine saglik. Sana ilham vermesi icin www.cafefernando.com ve www.oktayustam.com adreslerini tavsiye edebilirim. Ayrica zamanla ben de yapip denedigim ve de basarili buldugum tariflerimi seninle paylasmak isterim.Allah sevkini ve gayretini arttirsin.

    Sevgiler,
    Tugce :)

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim Tuğçecim. Tavsiyelerin için de sağol. 'Oktayustam.com' u arada ziyaret ediyordum ama 'cafefernando.com' u senin sayende keşfettim. Tariflerini bekliyorum...Kendine iyi bak..Sevgiler:)

    YanıtlaSil