09 Kasım 2009

TOP KEK

Ahmet Arda' nın GOP KEKLERİ...

Bu kekleri özellikle bir yolculuğa çıkarken, yanımızda bulunsun (diğer keklere göre - tepsi, kalıp keki- daha dayanıklı ve yemek açısndan pratik) diye bir de minik kuzenim için yapıyorum. Tarifin içeriğine bakıldığında, malzemeler ve hazırlanış açısından, klasik bir kekten hiçbir fark yok. Yalnızca, hazırladığınız kek hamurunu, silikon kek kalıplarına yada muffin tepsisine paylaştırıp ( ağzından bir parmak kadar eksik doldurulmalı) 35- 40 dk, 170 derecelik fırında pişiriyorsunuz. Hepsi bu, afiyet olsun:)



Ben, ilk önce istediğim sayıda kalıbı, sade hamurla doldurup, geri kalan kek hamurunu, kakao, meyve parçaları vs. ile tatlandırıyor ve diğer kaplara öyle pay ediyorum. Böylece, tek pişirimde birkaç çeşit kek elde ediyorsunuz, bu da top kek yapmanın avantajlarından biri oluyor.



Bu tarifte, sade, mozaik ve kakaolu kekler yaptım.
Malzemeler: 4 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt ( 1 su bardağı yoğurtta olur)
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya
4 su bardağı un
Hazırlanışı:
Klasik kek tarifinden pek bir farkı olmayan bu kek, yumurta ve şekerin iyice çırpılmasıyla başlıyor ve sırasıyla yağ, süt, un, kabartma tozu, vanilya ekleniyor. Elde edilen hamur kalıplara paylaştırılıyor.
Kakaolu yapmak isterseniz, ayırdığınız kek hamuruna kakao kattıktan sonra, hamurun yoğunlaşacağını unutmayın ve dengeyi sağlamak için yarım çay bardağı kadar süt ilave edip hamuru karıştırın. Ayrıca bu ölçülerle, 12 adet top kek çıkıyor. Siz daha az isterseniz, ölçüleri yarıya indirebilirsiniz.





Etrafındaki şekilleri yeni yeni adlandırmaya başlayan ve topa '' gop'' diyen minik kuzenim de bu kekleri çok seviyor ve keklerini yedikten sonra, elini yüzünü yıkamayı ihmal etmiyor. Eeh, temiz çocuğun hali başka:)











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder