İlk bakışta , '' chocolate truffles'' denilen,içi çikolata ve krema dolgulu,dışı, fındık,fıstık ve kakao ile süslenen tatlılara benzesede bu tarifin içeriği daha farklı ve tadları da çok güzel. Bu tarifin bir diğer özelliği de, dolabınızda kalmış parça kekleri, bisküvileri,kuruyemişi değerlendirebilmeniz. Tarif benim değil. Filiz Teyzemin. Fotoğraftakiler de onun yaptığı minik toplar. O zaman, Filiz'in ellerine sağlık, size afiyet olsun:)
Malzemeler: 1 avuç ceviz
1 avuç fındık
1 elma
Hazır kakaolu kek, burçak bisküvi ( Evde kalanlar)
Çikolata Sos için: 2,5 su bardağı Süt
3 yemek kaşığı kakao
1 çay bardağı toz şeker
5 yemek kaşığı un
Üzeri için: Hindistan cevizi, fındık, fıstık, ceviz...vs.
Fındığı, fıstığı, cevizi dövüp, 1 elmayı rendeliyorsunuz. Kek ve bisküvi parçalarını da ufaltıp hepsini birbirine karıştırıyorsunuz. Tüm malzemeyi birbirine yapıştırmak için, yaptığınız çikolata sosunu hafif ılınınca üzerine döküp karıştırıyorsunuz. Karışım iyice katılaşana kadar, yaklaşık yarım saat buzdolabında beklettikten sonra kaşıkla yada elinizle yaptığınız minik topları fındık parçalarına veya hindistan cevizine buluyorsunuz. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder