04 Mart 2008

Makarnacı...

Erişte...
El yapımı makarna yapmak çok zevkli. Resimlerini gördüğünüz ise erişte. Daha kısa kesilmiş ve daha ince. İnanılmaz lezzetli oluyorlar. Tabak tabak yenesi erişteler yani:)

Malzemeleri ise şöyle açıklayayım. 1 su bardağı una 1 yumurta ve 1/2 çay kaşığı tuz. Artık siz kendi porsiyonunuzu ayarlarsınız.






Hamuru açarken bol bol unlayın. Ve kestikten sonra, önce oda sıcaklığında 15 dk kadar bekletin sonrada buzlukta kurutmaya devam edin. Haşlanmaları ise 5- 10 dk sürüyor. Taze erişteler olduğu için hemen hazır oluyorlar. İşte hepsi bu. Afiyet Olsun:)





2 yorum:

  1. Annem ve rahmetli anneannem her sene yaparlardı. Şimdilerde anneme yardımcı ben atandım, hayat işte bir şekilde doğal zinciri tamamlamak gerekiyor. Erişte ve tarhana hep anneannemi hatırlatır bana. Sayenizde bir kere daha anmış oldum onu. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Allah nur içinde yatırsın. Bu güzel anıları tazelediysem ne mutlu bana.

    Yorumların için teşekkürler.

    YanıtlaSil