22 Şubat 2008

Tahinli Minikler :)

Tahinli Rulolar...

Bu minik tahinli çöreklerin orjinaline nokul çörek deniyor. Samsun yöresine ait bir tat olarak öğrenmiştim ben ama farklı şehirlerde de yapıldığını bir programda izledim. Aslında hamuru kendiniz yapıyorsunuz. İşte ozaman zahmetli bir hal alıyor. Yumurtalı kıtır kıtır bir hamuru oluyor. İkisininde tadı çok hoş özellikle tahin sevenler için ama yufkalı olan daha iyi mi ne. Hem daha basit ve daha kıtır. Artık zevkinize kalmış ama yapımı kolay tarifler dedik madem şimdilik bu olsun:)















Malzemeler: 2 yufka
2 yemek kaşığı sıvıyağ
8 çorba kaşığı tahin
8 çorba kaşığı toz şeker
2 avuç ceviz içi
üzeri için yumurta sarısı ve pudra şekeri...

Hazırlanışı: Yufkaları üst üste koyuportadan ikiye kesin. Dövülmüş ceviz, tahin, yağ ve şekeri bir kapta karıştırın. Üst üste koyup kesmiş olduğunuz yufkanın önce bir yarısına sonra diğerine hazırladığınız içi heryerine gelecek şekilde sürün ve rulo şeklinde yuvarlayıp 2- 3 santimlik genişliklerde kesin. Üzerine yumurta sarısı sürüp 160 derecelik fırında 20 dk pişirin. Fırından alıp üzerine pudra şekeri dökün. Hepsi bu. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder