11 Şubat 2008

RULO PASTALAR

BATON PASTA

Rulo pasta, katlı pastalara göre çok daha sevdiğim ve zevkle yaptığım bir pasta türü. Ve çoğu tarifte olduğu gibi, bu pastanın pandispanyasının da farklı reçeteleri var. Alttaki fotoğraflardan ilki bir tarif, diğer ikisi farklı bir pandispanya tarifi içeriyor.

İlk tarif: Malzemeler:
3 yumurta ve 1 yumurta akı
5 yemek kaşığı tozşeker = 80 gr. =1/2 su bardağı
7 yemek kaşığı un
1 tutam tuz
Yarım paket kabartma tozu

Kreması:
2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
5 yemek kaşığı şeker
1 yumurta sarısı


Bir kaba 3 yumurta ve 1 yumurta beyazını koyup şekerle çırpın, kabardıktan sonra içine un, tuz ve kabartma tozunu da ekleyip tahta bir kaşıkla yavaş yavaş karıştırın. Yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine yayın ve 180 derecelik fırında 10- 12 dk pişirin. Bu kek daha elastik bir yapıya sahip oluyor. Satın alınan pastane pastaları gibi oluyor ve benim çok hoşuma gidiyor. Pastayı yuvarlarken, kırılma çatlama gibi sorun oluşturmuyor. Piştikten sonra içine kremasını yayıp, muz koyunca yuvarlayıp rulo haline getirin. Süslemesi size kalmış. Bir parça krem şanti ile biraz çikolata rendesi yeterli olacaktır. Afiyet olsun.

















İkinci tarif: Malzemeler: 4 yemek kaşığı toz şeker
                                          4 yumurta
                                          6 yemek kaşığı un
                                          1 paket kabartma tozu

                     Kreması:     2,5 su bardağı süt
                                         3 yemek kaşığı un
                                         1 yemek kaşığı mısır nişastası
                                         5 yemek kaşığı şeker
                                         1 yumurta sarısı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder