28 Şubat 2008

Acılı Kurabiye

Malzemeleri ve hazırlanışı açısından sizi yormayacak lezzetli bir tarif.

Malzemeler: 1 paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurtanın beyazı ( sarısı üzerine sürülecek)
1 paket kabartma tozu
3 çay kaşığı - dolo dolu- tuz
3 çay kaşığı - dolu dolu- kırmızı pul biber
Alabildiğince un - 4 yada 5 su bardağı yeterli oluyor genelde-
çörekotu yada susam

Hazırlanışı: Margarin, sıvıyağ, yoğurt, yumurta beyazı, tuz ve pul biberi karıştırın. Üzerine unu yavaşça ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Merdane ile istediğiniz kalınlıkta açıp (1 parmak kalınlığı yada 1 cm diyeyim) herhangi bir bardakla şekil verin ( ben çay bardağı kullanıyorum). Bazılarınıda örgü şeklinde yapıp tepsiye dizin. Üzerine yumurtasını sürüp çörekotunu döktükten sonra önceden ısıttığınız fırında 200 derecede 15-20 dk pişirin. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder