02 Ocak 2012

Patlıcanlı Makarna

Pan Pan Patlıcanı Sever

En sevdiğim şey, malzeme de sınır tanımamam. Bu tarif alışılmadık değil, hiç yapmadığımız bir şey de değil ama elimde son bir tane patlıcan kalmasaydı yarım kutu bezelyeyi katacaktım makarnama :)

Panpankedi tavsiye eder.









Makarnanızı kaynamış suda 2 çay kaşığı tuz ile kaynamaya bırakın. Diğer bir tencerede, yarım çay bardağı kadar zeytinyağı ile küp küp kestiğiniz patlıcanları ateşte çevirin ve yaklaşık 5 dk. kavurunca üzerine rende domatesini ekleyip kekikle tatlandırın.

Haşlanan makarnanızı süzüp patlıcan tavanızın içine boşaltıp 2- 3 kere ateşte çevirin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder