22 Şubat 2010

CHOCOHOLİC

ESMER BOMBA

İlk yediğimde, bana çikolatalı şekerpare havası veren bu kurabiye, çikolata severleri mutlu edebilecek türden bir tarif. Özellikle de , browni yada ıslak kek tarzı tatlıları seviyorsanız tam size göre. Bende bir çikolata sever olarak çok beğendiğim bu kurabiyenin tarifini sevgili arkadaşım Tuğçe' den aldım.Yediğim kurabiye,lezzetiyle beni memnun etti. Yalnız Tuğçe tarif ölçüleri üzerinde biraz oynamış orjinal tarfi ise bu linkte. Ben yediğim ve çok hoşlandığım kurabiyenin tarifini veriyorum.




Üstteki 2 fotoğraf bana ait. Bir şekilde arkadaşımın yaptığı kurabiye bana ulaşınca hemen tadına bakmak istedim ve ilk ısırıktan sonra, fotoğrafını çekmediğimi hatırladım ve bu 2 foto ortaya çıktı. Alttaki fotoğraflar ise Tuğçe' den geldi.











Malzemeler:
2 su bardagi un

1/2su bardagi kakao
1oo gr tereyagi
3yumurta sarisi
1,5 bardak pudra şekeri
1cay kasigi kabartma tozu
1 tutam tuz
1 tatli kasigi vanilaya

Şurubu için:
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı su

Hazırlanış açısından, yazının başında da belirttiğim gibi , bir şekerpare havası var. Yalnız, şekerpare kadar tatlı ve ıslak değil. Verdiğim linkten de yapımını okuyabilirsiniz ama kısaca un, kabartma tozu, vanilya, tuz ve kakaoyu kaba alın. Ortasını havuz şeklinde açıp geri kalan malzemeyi koyup bir hamur elde edin. Şekil verdiğiniz kurabiyelerin üzerine bir kapakla ( küçük su şişesi kapakları uygundur, aynı mantar kurabiyede olduğu gibi) hafifçe bastırarak şekil verin ve fırınlayın. Fırınlama süresi 180 derecelik fırında 10 dakika. Bu sırada siz şerbeti hazırlayın ve pişip fırında 10- 15 dakika da dinlenmiş olan kurabiyelerin üzerine kaşıkla dökün. Afiyet Olsun.

Tarif Nereden: http://www.nursendogan.com/2009/06/cikolatali-yumusak-kurabiye/

3 yorum:

  1. Ellerinize emeklerinize saglik blogunuz da tariflerinizde süper hersey gönlünüzce olsun sevgiler canim

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim Gülcan..:)

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. ellerine saglik canim harika gorunuyor...sevgiler

    YanıtlaSil