25 Ekim 2009

MEYVELİ PASTA

Pınar' ın Doğumgünü Pastası

Kardeşimin 27 hazirandaki doğumgününü biraz gecikmeli de olsa işte bu pasta ile kutladım:) Aslında hazır malzeme kullanmayı hiç sevmem ama bu pastanın pandispanyasını ben yapmadım. Evde bulunan hazır pasta tabanını güzel bir krema ile doldurup üzerini de meyvelerle süsledim.Hem çok lezzetliydi hemde göze hitap etti.

Malzemeler:

İki katlı hazır pasta tabanı

Keki ıslatmak için 1 su bardağı süt

Krema için;

1/2 litre süt

1 su bardağından 2 parmak az toz şeker

5 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı mısır nişastası

1 yumurta

Üzeri için;

Krem şanti, Meyve

Hazırlanışı: Sütü, unu, nişastayı, yumurtayı ( beyazını ayırmadan tümünü), şekeri tencerenin içinde çırpma teliyle karıştırın ve ocağa koyun. Koyu bir kıvam alıp kaynamaya başladığında altını kapatıp ılınmaya bırakın. Krem şantiyi 1 çay bardağı sütle karıştırın ( daha kıvamlı olsun diye daha az sütle). Sütle ıslattığınız keki arasına pasta kremasını koyun ve üzerini kapattıktan sonra krem şantiyle kaplayıp meyvelerle dilediğiniz şekilde süsleyin. Ben yanlarına çikolata rendesi serptim, isterseniz fındık yada şam fıstığı ile de süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.












2 yorum:

  1. Merhaba Ayca cim, sayfani yeni gordum ve inan cok begendim.Son zamanlarda gordugum en guzel ve anlasilir tarifler.Ama iki seyi anlamadim bir, sayfana nasil uye olunuyo iki, benden ote isminde bi sayfadan bahsediyorsun o sayfaya nasil gidiliyo.Belki biraz aptalca ama ben bunlari anlamadim canim benim. Cevabina simdiden sagol. Saglicakla kal....

    YanıtlaSil
  2. Merhaba, yorumların için çok teşekkür ederim..Şimdi sorularını cevaplayayım.Birincisi sayfama üye olabilmek için yahoo yada g-mail(google hesabı) den bir mail adresin olması lazım. İzleyiciler kutucuğunda,ortadaki bölümü tıklar ve yönledirmelerle birlikte devam edersen izleyici olarak bloğa üye olabilirsin. İkinci soruna gelince, önce ben de çok şaşırdım ama sonra tamamen benden kaynaklanan bir imla hatası olduğunu farkettim:)Düzeltmeyi yapıcam.. Yani öyle bir sayfam yok ama inan çok hoşuma gitti bu başlık,yakında olacak sanırım:)
    Soruların için teşekkürler, aptalca falan değillerdi,estağfurullah..
    Hoşçakalın..

    YanıtlaSil