07 Nisan 2008

Baton Kek

MOZAİK KEK

Bir tv programında '' yarım kilo keki'' demişlerdi bu kek için. Doygun, ağır ve çok lezzetli bir kek. Puf puf değil. Daha yoğun. Hani derler ya meraklısına diye, aynen öyle işte...Erkek kardeşlerim bu keke bayılıyor...Bende onlar için bu tarifi sık sık yapıyorum. Yalnız pişme süresi normal kalıp ve tepsi keklerinin neredeyse iki katı. Böyle içten içten yavaş yavaş pişiyor, sabredin:) Tarifini ise ekleyeceğim...Çok az sonra;)

















Malzemeler: 3 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1, 5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2, 5 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
Hazırlanışı: Yumurtaları ve şekeri krema kıvamına gelene dek mikserle karıştırın. Ardından yoğurdu, sıvıyağı, vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırın. Unu eleyin. Daha sonra ilk önce bu karışımın yarısını kek kalıbına dökün. Geri kalan kısmına kakao tozunu ekleyip karıştırın ve onuda üzerine dökün. 150- 180 derece arasında 1 saat pişirin. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder