29 Ağustos 2013

Pırasalı, Füme Tavuklu Fırın Makarna

Herkese merhaba.

Makarnayı, muhakkak soslu yada fırında yemeyi tercih eden bendeniz, bir buzdolabı temizliği sonucunda böyle bir tarife ulaştım :) Buzluğa attığım fazla kalmış pırasalardan ve füme tavuktan bir fırın makarna yapmaya karar verdim. Hem sebzeli hem proteinli, hem karbonhidratlı güzel bir yemek.

Makarna olarak mantı makarna olarak bilinen yuvarlak içi boş olanlarından kullandım. Tam yarım paketi işimi gördü. Sotelediğim pırasa ve tavuk parçalarını, haşladığım makarna ile birleştirip, üzerine de beşamel sosunu döküp fırınladım.

Lezzetine garanti veririm ve denemenizi kesinlikle tavsiye ederim.

Afiyet olsun.











Hazırlanışı:

1. Makarnayı biraz tuzla haşlayın ( yaklaşık 8 dakika) ve kenarda beklemeye alın.

2. Bir tavaya öncelikle pırasaları alın ve 1-2 dakika kavurduktan sonra ince ince jülyen kestiğiniz füme tavuk parçalarını da ekleyin. Tuz, karabiber ve baharatlarla tatlandırdıktan sonra altını kapayın.

3. Başka bir tencere de öncelikle 1 çay bardağı sıvıyağı kızdırıp  4 yemek kaşığı unu kavurmaya başlayın. Yaklaşık 5 dakika unu kavurup yavaş yavaş sütü ekleyin. Tuz ve karabiberini damak tadınıza göre ekleyip pürüzsüz bir kıvam elde edince altını kapatın.

4. Ilınan beşamel sosa 1 yumurta kırıp iyice karıştırın. Üzerine avuç içi büyüklüğünde beyaz peynir ekleyip eriyene dek karıştırın. Yarım demet kıyılmış maydonuzu da en son ekleyin.

5. Hazırladığınız iç harcını makarna ile karıştırdıktan sonra beşamel sosuda ekleyip iyice karıştırıp üstüne kaşar rendeleyin.

6. 180 derecelik fırında 20 dakika üzeri kızarıncaya dek pişirin.

7. Afiyet olsun :)

6 yorum:

  1. ben de pırasa çıkmaya başlamış herhal demişdim okurken ... ellerine sağlık afiyet olsun

    YanıtlaSil
  2. Nefis görünüyor,ellerinize sağlık..Çok lezzetli olmuş..

    YanıtlaSil
  3. Çok tatlı bir blogunuz var, takibe aldım sizi:) Ayrıca bu tarif de çok lezzetli görünüyor, ben de yeni sezon pırasalar çıkmadan, akşam buzlukta kalan pırasalarla deneyeceğim, elinize sağlık:)

    YanıtlaSil