03 Ekim 2010

KEŞKÜL VE REVANİ...MUHTEŞEM İKİLİ OLURSA..

Keşküllü Revani...

Bu tarif ortalıklarda geziniyor mu bilmem ama benim ilk kez yapışım ve tamamen mecburiyet ürünü bir tarif. Bu cuma günü annemin misafirleri için düşündüğü revanimiz gözümüze birazcık ince gelince bizde tarifimizi zenginleştirmek istedik. Hemen kiler dolabını açtık ve bir baktık bir paket hazır keşkül orada bizi bekliyor. Annem de keşkülü çok sever. Harika bir seçim olacağına kararverdik ve revanimizi keşkül ile taçlandırdık. Kendim yaptım diye demiyorum ama tadına bakanlar bayıldı. Sizlere de afiyet olsun :) Buarada bir diyabetli olarak, bu tür şerbetli tatlılara bloğumda yer versem de yapmaktan öteye geçmediğimi belirtmek isterim. Belki ufak bir tad muayenesi..ama hepsi bu kadar! Tüm diyabetli arkadaşlarıma selam...











Malzemeler:


Revani için:

3 yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı ayçiçek yağı

1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozu
1 su bardağı irmik
2,5 su bardağı un

Şerbet için:

3,5 su bardağı su
2 su bardağı şeker
1 dilim limon


Üzeri için:

1 paket hazır toz keşkül
badem ve fındık içi


Revani için, yumurta ve şekeri krema halini alıncaya dek karıştırın ve içerisine yağ,yoğurt, irmik, vanilya,un ve kabartma tozunu ekleyin. Tüm malzemeleri birbirine iyice karıştırın. Orta boy bir fırın tepsisine yayın.170-180 derecelik fırında 30-35 dakika pişirin. Revani pişerken şerbeti ocakta kaynatın. Su ve şeker birbirine karışıp kaynamaya başlayınca 1 dilim limonu içine ekleyip altını kapatın. Şerbeti biraz ılındırın, kaynar kaynar revaninin üzerine dökmeyin. Revanide şerbette çok sıcak olmayacak. Revaniyi fırından çıkarıp biraz dinlendirdikten sonra, dilim dilim kesin ve şerbetini kaşık kaşık dökün. Daha sonra üzerini bir bezle kapayıp dinlenmeye bırakın ve keşküle başlayın. Keşkülü ölçüdeki sütten daha azıyla yapacaksınız çünkü keşkül sulu kıvamı olan bir tatlı biz ise biraz daha katı istiyoruz. Bu yüzden 1 paket toz keşkülü 4 yerine 3 su bardağı süt ile kaynatın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Daha sonra şerbetini iyice çekmiş ve açılmış olan revaninin üzerine dökün. En üstüne de, badem ve fındık kırıkları serpiştirin. Afiyet olsun.


Not: Buarada, revaniniz fırından ilk çıktığında size, çok fazla şişmemiş ve ince gözükebilir. Unutmayın ki, kekin içinde bulunan irmik şerbeti üzerine eklediğinizde pişme aşamasına geçecek ve açılıp şişecek. Ozaman kekinizin nasıl kabardığını göreceksiniz. Telaş yapmayın :)

7 yorum:

  1. baştan çıkaracak derecede nefis görünüyor.ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Ayca Hanım baş döndüren baştan çıkartan bi lezzet yapmışsınız ellerinize sağlık... Blogunuzu gezdim nefis tatlarla ve şirin canlı resimleriyle dolu ellerinize emeğinize sağlık... Daha sık görüşmek için sizi izlemeye aldım sizde beni ziyaret edip izlemeye alırsanız çok memnun olurum... Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. Öncelikle güzel yorumlarınız için teşekkürler Banu Hanım :) Bloğuma hoşgeldiniz, güzel tarifler, hoş paylaşımlar olması dileğiyle..

    Ve Sevgili Berna, yorumların için sana da teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık canım.çok güzel olmuş.sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. MECBURİYETTEN BÖYLESİNE GÜZEL BİR TARİF ÇIKMASI HOŞ OLMUŞ :) MUTFAKTA ÇARELER TÜKENMEZ DEMİŞLER..HAKİKATEN ENFES GÖRÜNÜYOR,ELLERİNE SAĞLIK..SEVGİLER..

    YanıtlaSil
  6. Harika gözüküyor,ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil