Heralde en çok yaptığım tariflerden biridir bu. Aslında bir açma tarifi bile değildi ama ben böyle yorumladım diyeyim:) İnanılmaz lezzetli ve aynı hazır açmalar gibi oluyorlar. Tarifi vereyim siz de bi deneyin.
Malzemeler:
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket yaş maya
3 tatlı kaşığı şeker
3 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta
Alabildiğince un
50 gr margarin.
Zeytin Ezmesi
Öncelikle su, süt ve yağı bir tencerede ılındırın ve içinde yaş mayayla şekeri eritin. Geniş bir kaba başlangıç olarak 4 su bardağı unu koyun. Ortasını havuz gibi açıp bir yumurtanın beyazını ve tuzu ekleyin ( sarısı üzeri için). Sonra sıvı karışmı ilave edin (biraz daha un kaldıracaktır). Yumuşak hatta ele yap
Not: Mayalı hamurlar çabuk bayatladığı için ilk gün yada en fazla 2 gün içinde tüketilse daha iyi olur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder