23 Şubat 2013

Tavada Kabak Mücver...Yada...Kabaklı Omlet

Panpan'ın Favorisi !...

Kabak mücveri oldum olası çok sevmişimdir. Eskiden annem kabak dolması yaptığında, artan kabak içlerini değerlendirmek için herzamanki pratikliği ile beş dakikada harika mücverler yapardı. İşte o günlerden beri ben bir mücver severim.

O kadar severim ki, mücverin tavasını, kızartmasını, fırında olanını, yağlısını yağsızını hemen hemen hepsini denerim ve tadarım. Bu tarif de, oldukça hafif ve yapımı kolay. Kocaman fırını ısıtmayayım diyorsanız, kahvaltı için yağsız bir mücver istiyorsanız bu tarif size göre. Küçük küçük şekillerle uğraşmadan en hızlısından kabak mücver yada kabaklı omlet.

Diyabetli arkadaşlarıma tavsiye ettiğim bir yemektir bu. Sadece kahvaltıda değil hemen hemen her öğün de yiyebileceğiniz bir tarif.

Karbonhidrat değerlerine gelince, 1 küçük boy kabağın ( 100 gr.) KH değeri: 5.9 gr.
2 silme yemek kaşığı un KH Değeri: 10 gr.
1 yemek kaşığı yoğurdun KH değeri: yaklaşık 2-3 gr.

Toplamda yaklaşık 20 gr. Karbonhidrat Değeri olan 2 kişilik bir mücver. Yani oldukça hafif ve glisemik indeksi çok düşük.

Panpankedi tavsiye eder.










Malzemeler ilk fotoğraftaki gibidir.

Hazırlanışına gelince;

1. Kabağımızı temizce yıkadıktan sonra, derin bir kaba iri iri rendeleyelim.

2. Üzerine 1 yumurtasını, tuzunu, kekiğini, 1 yemek kaşığı yoğurdunu, bir iki dal kıyılmış maydonozunu ve 2 y.k zeytinyağını da ilave edip karıştıralım.

3. Üzerine en son dilediğiniz bir peynir çeşidinden yaklaşık bir avuç içi kadar ufalayalım ve ununu da ilave edip karıştıralım.

4. Önceden ısıtmaya başladığınız yapışmaz bir tavaya döküp her iki yüzüde kızarıncaya dek pişirip servis tabağına alalım. Pişirme süresi her bir yüzü için 10dk.

5. Afiyet olsun.



3 yorum:

  1. Hiç bütün olarak dökmek aklıma gelmemişti.İyi fikir,elinize fikrinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Sağlıklı bir paylaşım olmuş, blogunuzun ismine bayıldım.

    YanıtlaSil
  3. Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim hanımlar :) Faydalı olabiliyorsam ne mutlu bana...

    YanıtlaSil