04 Eylül 2010

KABAK ÇİÇEĞİ DOLMASI

Zeytinyağlı Dolmalar... Bu yaz bol bol dolma yedik. Bahçede ki asma yapraklarını ve kabak çiçeklerini toplayıp toplayıp doldurduk. Biraz ondan biraz bundan derken yaz bitiverdi. Bu yaptığımız dolma hem zeytinyağlı hemde hafif acılı etli dolma tadında. İçerisinde kıyma, et yok. Yalnız klasik zeytinyağlı gibi kuş üzümlü, fıstıklı bir dolma da değil. Salçalı, hafif acılı ama soğuk tüketilen bizim çok sevdiğimiz bir tarif. Tam yaza uygun, yazın kurulan iftar sofralarına yakışır cinsten. Kabak çiçeği çok lezzetli bir alternatif bence, yumuşacık hoş bir tad. Çiçekler sabah erken saatlerde toplanır ve temizce yıkanır. Biz çiçeklerimizi aynen resimde görüldüğü gibi kullanıyoruz, içinden veya dışından hiçbiryerini kesip çıkarmıyoruz. Asma yapraklarını birkaç dakika suda haşlarken, kabak çiçeklerini çiğden doldurup tencereye koyuyoruz. İç harcımızda salça olduğu için çiçeklerimizi kırmızıya boyadı ama lezzetinden hiçbirşey kaybetmedi. Biz çok beğendik :) Afiyet olsun.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder